Projectinfo

Grote Wetering

Verheugd zijn wij om u deze site voor het plan "Grote Wetering"te Klarenbeek te kunnen tonen. Er is veel werk, aandacht en energie voorafgegaan om dit gerealiseerd te krijgen. Vanaf 2004 is er praktisch onophoudelijk gewerkt om dit plan zover te krijgen. Eind 2015 zijn we gestart met de realisatie.

Het plan, gelegen in de 2 gemeenten Voorst en Apeldoorn in de kern van Klarenbeek, is veelzijdig in woningcategorien en architectuur met een dorps karakter. Het plan wordt in 3 fasen gerealiseerd, met in totaal zon 90 woningen. Er wordt gestart met de 1e fase op het 'Voorster' deel, waarna de 2e fase welke gelegen is op het Apeldoorns deel van het plan. Voor de 3e fase komen we terug op het Voorster deel, gelegen tussen de 1e en 2e fase.

Plan

De stedenbouwkundige opzet bevat veel groen en pratisch alle woningen hebben een uitzicht op groengebieden en doorzichten die contact met het landschap benadrukken. Door de uitstekende centrale ligging in Klarenbeek, dichtbij supermarkt, restaurant, sportpark 'de Pauw' en met een uitstekend verenigingsleven is de 'Grote Wetering' bij uitstek geschikt om je nieuw te vestigen. Het dorp is voorzien van een NS station, met directe verbindingen naar Apeldoorn en Zutphen. Op ca. 4 en 6km afstand zijn de aansluitingen op de A1 en A50. Met deze gegevens, in een levendig dorp gelegen in de stedendriehoek Apeldoorn/Deventer/Zutphen, is het goed wonen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voor deze ontwikkeling van het plan "Grote Wetering" is met beide gemeenten, Apeldoorn en Voorst, zeer zorgvuldig voorbereid. Ook het Waterschap Vallei en Veluwe heeft zich in de planvorming gemengd m.b.t. de waterhuishouding, riolering en uiteraard de aanwezige Grote Wetering. In een werkatelier van 2 landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en specialisten in waterhuishouding is er ca. 2 jaar gewerkt tot het vast te stellen bestemmingsplan.

Inmiddels zijn de eerste woningen in Fase 2 alweer opgeleverd en zullen we het 2e deel van 2018 verder bouwen aan alle woningen in Fase 2. Er zijn nog enkele vrijstaande woningen/bouwkavels te koop en we verwachten in het najaar van 2019 al te kunnen starten met de verkoop van Fase 3. De realisatie zal dan in 2020 plaatsvinden. 

Wij willen graag met u werken aan een mooi bouwplan waarin u ook uw eigen wensen kunt vervullen. Voor nadere informatie, neem gerust contact met ons op via mail of telefoon.

Met vriendelijke groet,

D&D Projecten